Jadłospis

Data Dzień tygodnia Śniadanie Obiad Podwieczorek
24.03.2025 Poniedziałek

Chleb pszenno -żytni (gluten) z masłem (mleko), szynką i pomidorem,  herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem

Zupa Kalafiorowa na wywarze mięsno - warzywnym (seler) ze śmietaną, 

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot owocowy

Jogurt owocowy (mleko)

27.03.2025 Czwartek

Chleb pszenno-żytni  (gluten) z masłem, pasztetem z ogórkiem zielonym,  herbata z cytryną, kawa zbożowa na mleku

Rosół z makaronem na wywarze mięsno - warzywnym (seler

Mięso drobiowe gotowane, ziemniaki surówka z selera z rodzynkami, kompot owocowy

Chrupki kukurydziane

26.03.2025 Środa

Chleb razowy (gluten) z masłem, szynką, serem żółtym (mleko) i rzodkiewką, herbata z cytryną, kakao na mleku

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno- warzywnym (seler) ze śmietaną

Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot owocowy

Gruszka

25.03.2025 Wtorek

Płatki ryżowe z mlekiem, bułka wieloziarnista (gluten) z masłem i serkiem  topionym (mleko)herbata z cytryną

Zupa cebulowa  na wywarze mięsno - warzywnym (seler) ze śmietaną

Karkówka pieczona, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

Kisiel owocowy

Biszkoptty

28.03.2025 Piątek

Rogal pszenny (gluten) z masłem i dżemem, kakao na mleku, herbata z cytryną

Zupa z białej fasoli (seler) na wywarze mięsnym

Filet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

Jabłko