Jadłospis
Data | Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|---|
28.04.2025 | Poniedziałek |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), szynką i sałatą lodową, herbata z cytryna, kawa zbożowa( mleko) |
Krupnik na wywarze mięsno warzywny( seler) Łazanki z mięsa wieprzowego i kapusty , kompot owocowy |
Jogurt owocowy |
29.04.2025 | Wtorek |
Płatki kukurydziane z mlekiem (mleko bułka pszenna z masłem i serm żółtym, herbata z cytryną |
Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym (seler) ze śmietaną Pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem i jabłkiem, kompot owocowy |
Banan
|
30.04.2025 | Środa |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) szynką, pomidorem i ogórkiem, herbata z cytryną, kakao (mleko) |
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno- warzywnym (seler) ze śmietaną Kotlet mielony, ziemniaki, buraki czerwone, kompot owocowy |
Baton kukurydziany |
1.05.2025 | Czwartek |
ŚWIĘTO PRACY |
||
2.05.2025 | Piątek |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem, jajkiem i rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa zbożowa ( mleko) |
Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (jajko, mleko) na wywarze mięsno-warzywnym ( seler) ze śmietana Kopytka z cynamonem ( jajko, gluten) |
Pałka kukurydziana |