Jadłospis

Data Dzień tygodnia Śniadanie Obiad Podwieczorek
28.04.2025 Poniedziałek

 Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), szynką i sałatą lodową, herbata z cytryna, kawa zbożowa( mleko)                                                     

Krupnik na wywarze mięsno warzywny( seler)

Łazanki z mięsa wieprzowego i kapusty , kompot owocowy

Jogurt owocowy

29.04.2025 Wtorek

Płatki kukurydziane z mlekiem (mleko bułka pszenna z masłem i serm żółtym, herbata z cytryną

Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym (seler) ze śmietaną

Pieczone pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem i jabłkiem, kompot owocowy

Banan

 

30.04.2025 Środa

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) szynką, pomidorem i ogórkiem, herbata z cytryną, kakao (mleko)

Zupa kalafiorowa  na wywarze mięsno- warzywnym (seler) ze śmietaną

Kotlet mielony, ziemniaki, buraki czerwone, kompot owocowy

Baton kukurydziany

1.05.2025 Czwartek

                            ŚWIĘTO PRACY

2.05.2025 Piątek

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem, jajkiem i rzodkiewką, herbata z cytryną, kawa zbożowa ( mleko)

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem (jajko, mleko) na wywarze mięsno-warzywnym ( seler) ze śmietana

Kopytka z cynamonem ( jajko, gluten)

Pałka kukurydziana